Kimono i Asakusa

Idag provade jag kimono för första gången! Vi gick till ett ställe där man kan hyra kimonos och man fick hjälp av personalen att få på sig kimonon då den består av flera lager. Det kan vara svårt att få på sig den själv. De hade jättefina kimonos och till det fick man speciella skor till. 

 Vi åkte sen till ett traditionellt ställe i Tokyo som heter Asakusa. Vi promenerade runt och det var jättemånga som ville ta kort på en. Jag blev chockad av all uppmärksamhet som man fick, många kom fram och sa "kawaii" (söt) och "kirei" (vacker) till en. Kimono är väldigt uppskattat! Vissa t.o.m. smygfotade en, jag kände mig nästan som en kändis! Haha. 

 Kimonon var snäv så man kunde inte springa i den. Det kändes ovant i början men man vande sig efter ett tag. Om ni undrar varför geishor tippar fram i filmer så vet ni nu varför ;) 
I Asakusa har de ett jättefint tempel som vi besökte. Det fanns en jättefin trädgård också och en matmarknad. 
Jag och mina vänner skyndade oss dit. 
Det till vänster är bläckfiskar doppade i sojasås och till höger är det bananer. :) Det var jättegott! Det fanns även ett glasstånd med en massa olika sorters smaker, som matcha (grönt te) och svarta bönor. 

Jag köpte lite souvenirer också och kollade på samurajsvärd. Sen började det regna och vi åkte tillbaka. Det var tur att regnet höll sig borta större delen av dagen. :) 

 
Min vackra kimono bakifrån. 

Allmänt, Japan 2015 | |
Upp