Kimono i Asakusa

Idag provade jag kimono för första gången! Vi gick till ett ställe där man kan hyra kimonos och man fick hjälp av personalen att få på sig kimonon då den består av flera lager. Det kan vara svårt att få på sig den själv. De hade jättefina kimonos och till det fick man speciella skor till. 

 Vi åkte sen till ett traditionellt ställe i Tokyo som heter Asakusa. Vi promenerade runt och det var jättemånga som ville ta kort på en. Jag blev chockad av all uppmärksamhet som man fick, många kom fram och sa "kawaii" (söt) och "kirei" (vacker) till en. Kimono är väldigt uppskattat! Vissa t.o.m. smygfotade en, jag kände mig nästan som en kändis! Haha. 

 Kimonon var snäv så man kunde inte springa i den. Det kändes ovant i början men man vande sig efter ett tag. Om ni undrar varför geishor tippar fram i filmer så vet ni nu varför ;) 
I Asakusa har de ett jättefint tempel som vi besökte. Det fanns en jättefin trädgård också och en matmarknad. 
Jag och mina vänner skyndade oss dit. 
Det till vänster är bläckfiskar doppade i sojasås och till höger är det bananer. :) Det var jättegott! Det fanns även ett glasstånd med en massa olika sorters smaker, som matcha (grönt te) och svarta bönor. 

Jag köpte lite souvenirer också och kollade på samurajsvärd. Sen började det regna och vi åkte tillbaka. Det var tur att regnet höll sig borta större delen av dagen. :) 

 
Min vackra kimono bakifrån. 

Allmänt, Japan 2015 | | Kommentera |

Okonomiyaki

Idag testade jag okonomiyaki för första gången! För er som inte vet så är okonomiyaki en sorts japansk omelett som man själv steker. Jag lärde känna två jättesnälla tjejer, Michiko och Mana. Mana visade oss hur man steker maten på rätt sätt o sen provade även jag på. Det var väldigt gott! 

 

Det vita är majonäs och det fanns även soja till. Många kan inte engelska här i japan men Mana kunde lite grann så det gick bra att prata. Jag är fortfarande inte tillräckligt duktig för att hålla i en konversation på japanska så det kändes bra att vi kunde prata på engelska istället. 

Kvällen var jättekul! dock luktade ens kläder och hår jättemycket efteråt av maten..
Allmänt, Japan 2015 | | 6 kommentarer |

Alice in Wonderland restaurant

Idag gick vi till en jättemysig restaurang med temat "Alice in Wonderland" i Ginza. 

 
Det var väldigt fin inredning i restaurangen och den här lådan kom med menyn. Man fick en ringklocka på bordet för att kalla på personalen vilket vi hade roligt åt. 

 
Jag och Robin var förväntansfulla innan maten. :) 

 
Maten var supergod och även efterättten. 

 
Personalen var utklädda i samma tema och var så söta!
Allmänt, Japan 2015 | | 6 kommentarer |
Upp